Nu mai mancasem de foarte mult timp chiftelute; nu prea-mi place sa le fac, mi se par migaloase. Dar am zis ca poate mananca si Toni, prin urmare le-am facut la cuptor, din carne de pui.

Ehhhh, nici macar nu s-a uitat la ele, asa ca le trec la "ce mancam noi", desi din punct de vedere al ingredientelor si al modului de preparare nu e nicio problema, ar putea fi mancate la varsta ei.

Ingrediente:

  • pulpe de pui dezosate - 1,5 kg (cam mult, dar am apreciat prost cantitatea)
  • 3 ouaChiftelute de pui la cuptor. Reteta chiftelute de pui la cuptor
  • 3-4 catei de usturoi pisati
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 felii de paine neagra integrala
  • 3 morcovi medii
  • o mana de ardei gras tocat
  • sare si piper

Si acum e foarte simplu: am pus tot in robotul de bucatarie si am tocat marunt. Si pt ca mi-a fost lene sa le invart intre palme si sa le fac rotunde, le-am pus in tava cu o lingurita mica. Le-am bagat la cuptor pentru 45 de minute, la 175 de grade, si pe urma le-am lasat la rumenire la 60 de grade inca vreo 20 de minute.

Au iesit muuuulte, vreo 3 tavi pline, dar s-au mancat destul de repede.

Pofta buna!

Alte retete originale puteti regasi pe blogul doamnei Oana Savu


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftelute de pui la cuptor.

Retete culinare similare