Ce sa faci atunci cand ti-e pofta de ceva dulce si foarte bun, dar timp nu prea ai? Faci clatite cu branza si le dai la cuptor pentru 20-30 min. Sunt extraordinare si niciodata nu am dat gres cu ele. Cine au mancat la noi aceste clatite pur si simplu le-au adorat.
Ingrediente:
Compozitia de clatite:
oua- 5 buc
| lapte- 500 ml
| zahar – 3 linguri
| esenta de vanilie – 1/4 lingurita
| esenta de lamaie – o lingurita
| un praf de sare
| faina – 300 – 400 g,
Compozitia pentru umplutura:
branza de vaci – 500 gr
| zahar- 5 linguri
| esenta de rom – o fiola,
| smantana
| oua- 3 buc,
| unt- 100 g,
| optional: stafide,
Compozitia pentru sos:
2 linguri coniac
| 1 lingura apa
| 3 linguri zahar
| 2 linguri scortisoara
| o lingurita de sirop de visine(in caz de aveti prin casa).
Pana a descoperi aceasta reteta, imi placeau foarte mult clatitele cu mere gratinate. Dar de acum incolo acestea sunt preferatele mele si nu le voi schimba pentru nimic in lume. Multitudinea de retete a clatitelor permit gospodinelor sa jongleze intre ele, creand retete noi si absolut gustoase. Astfel, acestea nu au mai fost mancate drept desert, dar si ca fel principal, avand in compozitia sa carne, legume si alte minunatii. In scurt timp, sigur voi incerca una dintre aceste retete, dar pana atunci va ofer pe aceasta, care se ridica deasupra tuturor.
Mod de preparare:
1. Pentru inceput, bineinteles, pregatim clatitele. Din ingredientele enumerate pregatim compozitia si incep sa coacem clatitele. De preferat, laptele sa fie incalzit un pic, dar este bun si rece. Intr-adevar, pentru inceput, se pare absolut greu sa faci clatitele si sa reusesti sa le intorci pe partea cealalta pentru a nu se rupe. Si eu personal, am incercat sa le intorc asemenea marilor maiestri bucatari, dar probabil nu am tigaia potrivita, si nici indemanarea necesara. Oricum am reusit sa le pregatesc in modul meu, si ies destul de bine.
Deci, compozitia trebuie sa iasa la consistenta asemena unui iaurt de baut, poate putin mai lichid. Chiar daca in nordul Moldovei gospodina este cu atat mai buna cu cat clatitele sunt mai subtiri, pentru aceasta reteta vom avea nevoie de ele putin mai groase, pentru a reusi sa mentina toata compozitia inauntru.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| | |