Ce sa faci atunci cand ti-e pofta de ceva dulce si foarte bun, dar timp nu prea ai? Faci clatite cu branza si le dai la cuptor pentru 20-30 min. Sunt extraordinare si niciodata nu am dat gres cu ele. Cine au mancat la noi aceste clatite pur si simplu le-au adorat.

Tehnica de coacere a clatitelor este una simpla: incingem tigaia si punem un strop de ulei si il intindem pe toata suprafata tigaii. Luam un polonic de compozitie si il turnam intr-un colt, dupa care il intindem pe toata suprafata tigaii. Asteptam aproximativ 30 de sec, si in momentul cand marginea a inceput sa se rumeneasca, cu o furculita indepartam putin din marginea clatitei fata de tigaie si cu miscari bruste o tragem dupa care o punem repede la loc. In caz, de s-a asezat neuniform, miscam tigaia pana aceasta isi ia forma normala. Vor iesi aproximativ 20 de bucati, in functie de marimea tigaii si a clatitelor mancate, numarul final poate fi putin diferit.

2. Odata terminate clatitele, pregatim compozitia de branza cu toate ingredientele mentionate mai sus, cu ajutorul unui mixer. Aceasta va avea o textura cremoasa. Se poate gusta si la nevoie se mai pune putin zahar. Optional se pot adauga 1/4 de mana de stafide. C

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

3. Intr-un vas jena, destul de incapator, cu jumatate din unt, il ungem pe tot prin interior si ne pregatim sa asezam clatitele. Luam fiecare clatita si in mijlocul ei punem 2 – 3 linguri de compozitie, o infasuram in forma dreptunghiulara ( asezam una peste alta partile perpendichulare noua, dupa care cele orizontale). Odata invelite clatitele, le asezam una langa alta in acel vas yena, iar la final, asezam restul untului printre clatite. Le punem in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 30 de min.

4. Odata expirat timpul, se inchide cuptorul si se lasa inca 5 min. In acest timp, pregatim o oala mica si un foc potrivit in care preparam siropul din ingredientele expuse mai sus. In momentul cand zaharul sa topit, mestecam periodic inca 2 minute pentru a nu se arde acesta. Turnat deasupra clatitelor calde, va da o nota deosebita acestora.

Alte retete delicioase puteti regasi pe blogul culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri