O reteta delicioasa recomandata de Lacrima Andreica
Ingrediente:
Pentru blat
Cum se face?
1. In galbenusuri adaugi pe rand, cate o lingura de zahar, una de lapte si una de ulei amestecand bine dupa fiecare pana cand ai incorporat toate aceste ingrediente;
2. Adaugi zaharul pudra, praful de copt si faina in ploaie si amesteci cu grija sa nu se faca cocoloase;
3. Torni aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
4. Scoti doar cotorul din mere, cu grija sa nu se rupa si umpli locul ramas gol cu un baton de scortisoara si cu nuca amestecata cu pesmet si gris;
5. Pui merele intregi in aluatul asezat deja in tava, la distanta de aproximativ 2 cm intre ele;
6. Pui prajitura la cuptor si o lasi sa se coaca; dupa ce aluatul s-a copt, scoti prajitura din cuptor si presari zahar vanilat peste partile din mere care au ramas in afara aluatului deja crescut; mai lasi la cuptor pentru inca max. 5 minute.
7. Se serveste calda sau rece.
Pofta buna!
Alte retete foarte interesante puteti gasi pe blogul klausburger.blogspot.com