Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

    300 ml de apa 20 g de ciocolata neagra 60 g de cacao instant NESTLÉ Nesquik 100 ml de unt degresat topit, la temperatura camerei 150 g zahar granulat 150 g de zahar brun 3 oua mari 20 g de extract de vanilie 300 g de faina 20 ml de bicarbonat de sodiu 10 g de sare sirop de ciocolata NESTLÉ Nesquik frisca

Cum se prepara?

Incalziti cuptorul la 350 grade. Ungeti doua tigai rotunde cu unt si adaugati faina, apoi lasati-le deoparte. Intr-o cana adăugaţi 1.5 litri de apa si ciocolata neagra. Lasati la microunde timp de 2-3 minute, amestecand dupa 1.5 minute sau pana când ciocolata s-a topit. Puneti peste si praful de cacao si lasati mixul deoparte.

Intr-un bol mare, amestecati untul cu zaharul granulat si brun pentru 2 minute, pana obtineti o consistenta pufoasa. Adaugati ouale individual, amestecati bine dupa adaugarea fiecaruia, iar la final, completati cu extractul de vanilie.

 

 

 

 

Intr-un alt bol, pregatiti faina, bicarbonatul de sodiu si sarea si celelalte doua mixuri, amestecand foarte bine. Impartiti amestecul final in cele doua tigai, puneti-le in cuptor pe grillul din mijloc si lasati sa se coaca timp de 25-30 minute.

La final, amestecul trebuie sa se raceasca timp de 10 minute. Peste primul strat pus pe farfurie, adaugati siropul de ciocolata, apoi al doilea strat, iar, la final, invitati-l pe cel mic sa decoreze tortul cu multa frisca.

Acum, intreaga familie va savura un desert savuros.