300 ml de apa
| 20 g de ciocolata neagra
| 60 g de cacao instant NESTLÉ Nesquik
| 100 ml de unt degresat topit, la temperatura camerei
| 150 g zahar granulat
| 150 g de zahar brun
| 3 oua mari
| 20 g de extract de vanilie
| 300 g de faina
| 20 ml de bicarbonat de sodiu
| 10 g de sare
| sirop de ciocolata NESTLÉ Nesquik
| frisca
Cum se prepara?
Incalziti cuptorul la 350 grade. Ungeti doua tigai rotunde cu unt si adaugati faina, apoi lasati-le deoparte. Intr-o cana adăugaţi 1.5 litri de apa si ciocolata neagra. Lasati la microunde timp de 2-3 minute, amestecand dupa 1.5 minute sau pana când ciocolata s-a topit. Puneti peste si praful de cacao si lasati mixul deoparte.
Intr-un bol mare, amestecati untul cu zaharul granulat si brun pentru 2 minute, pana obtineti o consistenta pufoasa. Adaugati ouale individual, amestecati bine dupa adaugarea fiecaruia, iar la final, completati cu extractul de vanilie.
Intr-un alt bol, pregatiti faina, bicarbonatul de sodiu si sarea si celelalte doua mixuri, amestecand foarte bine. Impartiti amestecul final in cele doua tigai, puneti-le in cuptor pe grillul din mijloc si lasati sa se coaca timp de 25-30 minute.
La final, amestecul trebuie sa se raceasca timp de 10 minute. Peste primul strat pus pe farfurie, adaugati siropul de ciocolata, apoi al doilea strat, iar, la final, invitati-l pe cel mic sa decoreze tortul cu multa frisca.
Acum, intreaga familie va savura un desert savuros.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - reÈ›eta clasică È™i variante moderne ale unui sos fin, desăvârÈ™itÂ
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de PaÈ™te. ReÈ›eta clasică È™i variante delicioase de ouă umpluteÂ
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - ReÈ›eta autentică italiană, simplă È™i rafinată, dar È™i variante populare de spaghete carbonara cremoaseÂ
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - ReÈ›eta delicioasă È™i simplă pentru un desert vegan fabulosÂ
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - ReÈ›ete delicioase cu dovlecei È™i tocăniÈ›e de dovleceiÂ
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie È™i bună de te lingi pe degete - ReÈ›eta TradiÈ›ională RomâneascăÂ
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|