INGREDIENTE:

    3 oua 1/2 cana zahar 1/2 cana faina 1/2 cana malai macinat foarte fin 1 cana piure de dovleac 1 lingura coaja de portocala 1 lingura rom 4 linguri lapte


PREPARARE:


Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina, malaiul, piureul de dovleac, coaja de portocala, romul si laptele. Se amesteca bine toate ingredientele. La sfarsit se incorporeaza putin cate putin, albusurile batute spuma, amestecand cu delicatete pentru a iesi o prajitura aerata si pufoasa.
Va rezulta un aluat mai moale, ca la chec.
Se coace 40 minute, in tava tapetata cu hartie de copt.


Piureul de dovleac se obtine prin calirea dovleacului ras, cu 2-3 linguri ulei, pana cand se inmoaie si se evapora toata zeama. Se paseaza apoi cu blenderul.
Pentru a obtine pudra fina de malai, acesta se macina cu rasnita de cafea- cel putin eu asa am facut. Laura a folosit o faina fina de porumb din comert ( comertul lor, ca la noi nu am vazut…)

Prajitura se serveste rece, cu frisca aromatizata cu scortisoara. Incercati si veti vedea ca este o combinatie perfecta.

 

Va recomandam blogul truedelights.wordpress.com pentru mai multe retete interesante!