Fructele de mare congelate, desi au un pret destul de ridicat, pentru buzunarul cetateanului de rand, au inceput sa aiba cautare si la romani. Produsele proaspete sunt inca o raritate, iar pretul lor este cu adevarat, prohibitiv.

Pastele fainoase se fierb, in apa cu sare, atatea minute cat scrie pe pachet. Daca folositi paste cumparate in vrac (preferatele mele, pentru ca le incerc intre degete sa vad cat sunt de proaspete), fierberea lor va dura pana se inmoaie pe jumatate.

Ganduri pentru viitor ! Mi-am propus, ca in viitorul apropiat, in functie de timpul petrecut prin bucatarie, sa folosesc de preferinta, paste facute in casa. Se face o cantitate mai mare de paste si se foloseste odata, cat doreste fiecare. Pastele ramase se usuca pe o bucata de hartie pentru copt si se pastreaza intr-o punga de hartie sau intr-un vas de sticla cu capac etans, in camara. Cum fac poze, cum le pun pe blog. :P

Se amesteca in tigaie, ciupercile si legumele calite, cu scoicile. Se calesc impreuna, la foc mare, cateva minute, amestecand in continuu, cu lingura de lemn.

Pastele nescurse de apa se pun fierbinti, peste amestecul de legume, ciuperci si scoici. Se amesteca bine, cu lingura de lemn, pana se omogenizeaza.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Tot un secret ! Daca pastele sunt cam “uscate”, se adauga, in reprize, cate putina apa, in care au fiert.

Preparatul se serveste fierbinte, presarat cu patrunjel verde.

Nu uitati de un pahar de vin alb, sec, rece. Cine doreste mai acrisor, in stil mediteranian, poate pune si zeama de lamaie, peste preparatul cald.

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Pestele si fructele de mare, preparate cu ulei de masline si unt, nu trebuie sa lipseasca din meniul saptamanal al fiecaruia sau cel putin asa am citit ca spun nutritionistii. Cred ca au dreptate. Asiaticii si popoarele de la Marea Mediterana parca nu sunt asa plini de boli, precum noi, romanii, de exemplu. Mai sunt, cu siguranta si alte cauze - economice si financiare, multe alte cauze care tin de educatia si traditia poporului respectiv. De altfel, de ce sa nu incercam si ceva ce este benefic organismului nostru ? De ce sa continuam cu hamburgheri si cartofi prajiti, cu cornuri pline de E-uri, impachetate in foite sclipitoare care plac ochilor copiilor nostri ? Poate nu degeaba, in lumea civilizata (nu si la noi), lupta impotriva obezitatii este politica de stat, incepanad cu cantinele scolare. Este adevarat, ei au cantine scolare. Noi avem doar cornul si laptele, transformate in “proiectile”, numai bune pentru a se improsca copii, in recreatie, cu ele, spre disperarea profesorilor, obligati de sistem, sa gestioneze si sa le distribuie copiilor, produsele. Nu stiu daca este bien sau rau, nu stiu daca este un inceput sau nu. Cred ca sanatatea natiunii trebuie sa preocupe pe toti guvernantii, nu doar declarativ, ci prin fapte. Numai asa se vor vedea si rezultatele.
PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Citeste si alte retete delicioase pe blogul muncaprotejata.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri