Timp de preparare: o ora si jumatate

Dificultate: redusa

Ingrediente:

    7 oua ( reci-de la frigider) 6-7 linguri de zahar tos, 10-12 linguri de faina 1 praf de copt, 6-7 linguri de ulei, 1 lingurita esenta de rom, un borcan de 800 g-visine "marinate"( se pun visinele fara samburi cu zahar in borcan) acum se gasesc si in comert visine fara samburi, visine 40-50buc de la congelator , decongelate 2-3 lingurite de nuca de cocos, 25 grame de unt, 2 lingurite de cacao, 2 lingurite de zahar tos, ciocolata menaj-neagra-2-3 patrate, ciocolata menaj-alba-2-3 patrate, 1 lingura zama de lamaie, sare



Mod de preparare:

-se face o "maioneza" din galbenusuri+ulei+3 linguri zahar
-se bat "bezea" albusurile cu 3-4 linguri de zahar
-se amesteca usor, cele 2 compozitii,
-se pune faina "in ploaie", praful de copt "stins" in zeama de lamaie, apoi nuca de cocos, putina sare
**in functie de cat de mari sunt oualele se pune faina, astfel incat sa se obtina un aluat de consistenta unei smantani groase,
-se pune "maglavaisul" intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina
-se pun visinele marinate in compozitie, scurse de sirop
-se pune tava in cuptorul incalzit pt. cca 30 min, se incearca cu o scobitoare daca e gata-scobitoarea ramane curata!
-se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se rastoarna-la 360 de grade :) cu grija pe un platou sau o tava potrivita ca marime,
-se insiropeaza cu zeama de la visinele marinate, ici colo
-se pun visinele decongelate ca pe tabla de sah, deasupra blatului
-se face o crema glazura din cacao, apa, ciocolata neagra- care se amesteca la foc mic, apoi se pune untul, se omogenizeaza si se toarna calda cu o lingura peste blat si peste visine
-se topeste ciocolata alba cu 1-2 lingurita/e de apa si calda se toarna numai peste visine, ori in jurul acestora , dupa inspiratia fiecareia
-se da prajitura la rece
in poza se vede o firimitura de prajitura...


O reteta propusa de: SULTANICA POPESCU (Salipops)