Timp de preparare: 25 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

    4 felii carne de porc, 4 felii carne de vita, 4 felii carne de pui(piept), 12 felii cascaval de oaie, 12 felii de rosii, 1 pahar vin rosu, 1 lingura otet de mere, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita piper boabe, 4 foi de dafin, 1/2 lingurita ienibahar, 12 catei de usturoi, 12 fasii subtiri de slanina, sare, piper:



Mod de preparare:
1.Pieptul de pui ,muschiul de porc si carnea de vita se bat cu ciocanul de carne,se condimentaeaza cu sare si piper si se lasa intr-un bait cu vin si mirodenii:cimbru, boia, piper boabe,ienibahar,foi de dafin , sare si o lingurita de otet de mere sa se feagezeasca.Dupa 2-3 ore, carnea se scurge bine si se pune pe un gratar incins ,uns in prealabil cu slanina, untura sau ulei.Pentru a da un gust delicios mancarii, se impaneaza de porc si de vita cu catei de usturoi si felii de slaninuta.
2.Dupa ce s-au fript pe o parte, bucatile de carne se intorc.Deasupra lor se aseaza felii de cascaval.Se pun la fript, tot pe gratar, felii de rosii.Se pot pune si felii de ardei gras sau ceapa.
3.Intr-o forma termorezistenta, se aseaza una peste alta , feliile de carne, garnisite cu cascaval,cu felii de rosii coapte intre ele.Se formeaza 4 turnulete.Se baga la cuptor pentru 10 minute,cat sa se topeasca mai bine cascavalul si aromele carnurilor sa se patrunda unele in altele.
4.Se prepara garnitura:sote de legume (mazare, fasole verde,morcov, ceapa, felii de ardei)
5.Preparatul se serveste acompaniat de un vin rosu din soiul Merlot ,care ofera organismului energie , iar sufletului bucurie.
Pofta buna!



O reteta propusa de: Rodica-Maria Vekas (tracy)