ghid pentru o viaţă împlinită

Capsuni: 5 retete delicioase

slide-ul 3 / 5
Capsuni: 5 retete delicioase: Clatite de capsuni cu umplutura de branza

Clatite de capsuni cu umplutura de branza

Ingrediente necesare:

-oua- 5 buc
-lapte- 500 ml
-zahar – 3 linguri
-esenta de vanilie – 1/4 lingurita
-esenta de lamaie – o lingurita
-un praf de sare
-faina – 300 – 400 g
-capsuni (proaspete / congelate / compot) – 300 gr

Compozitie de branza:

branza – 500 gr
zahar- 5 linguri
oua – 2 buc

Pentru ornat: zahar pudra
Pentru copt: unt

Mod de preparare:

1. Pentru inceput, din toate ingredientele enumerate mai sus pentru compozitie o vom pregatiti pe aceasta, cu exceptia capsunilor. Acestea se mixeaza si se imparta in doua parti. Una dintre ele va merge in compozitia de clatite.

2. Deci, compozitia trebuie sa iasa la consistenta asemena unui iaurt de baut, poate putin mai lichid. Chiar daca in nordul Moldovei gospodina este cu atat mai buna cu cat clatitele sunt mai subtiri, pentru aceasta reteta vom avea nevoie de ele putin mai groase, pentru a reusi sa mentina toata compozitia inauntru.

3. Tehnica de coacere a clatitelor este una simpla: incingem tigaia si punem un strop de ulei si il intindem pe toata suprafata tigaii. Luam un polonic de compozitie si il turnam intr-un colt, dupa care il intindem pe toata suprafata tigaii. Asteptam aproximativ 30 de sec, si in momentul cand marginea a inceput sa se rumeneasca, cu o furculita indepartam putin din marginea clatitei fata de tigaie si cu miscari bruste o tragem dupa care o punem repede la loc. In caz, de s-a asezat neuniform, miscam tigaia pana aceasta isi ia forma normala. Vor iesi aproximativ 20 de bucati, in functie de marimea tigaii si a clatitelor mancate, numarul final poate fi putin diferit icon smile Clatite de capsuni cu umplutura de branza

4. Clatitele se lasa la racit, dar noi in acest timp pregatim umplutura. Toate ingredientele pentru umplutura vor fi mixate. Apoi aceasta se imparte in doua si in una de ele se pune restul capsunilor pisate.

5. Incingem cuptorul la 180 de grade. Pe fiecare clatita punem cate o lingura- 1,5 linguri din umplutura alba, si cate o lingura din cea roz, le impaturim bine si le asezam una cate una intr-un vas yena uns cu putin unt.Cat toate sunt aranjate in vas, punem si cateva cuburi de unt printre ele. Lasam totul la cuptor pentru 20 -3o min. Lasam 10 minute sa se raceasca apoi se pot servi aceste clatite de capsuni cu umplutura de branza cu putin zahar pudra, frisca s.a.

O reteta recomandata de culinare.tv

Voteaza reteta:

Scor: 5 din 1 vot
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Capsuni: 5 retete delicioase.

 
Setari Cookie-uri