Capsuni: 5 retete delicioase

Dulceata de capsuni cu menta, busuioc si chilli

Dulceata de capsuni cu menta, busuioc si chilli

2 / 5

Ingrediente:

-1 kg de capsuni
-250 gr zahar
-1 ramurica de busuioc
-2 ramurele de menta
-1 ardei iute

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele in vasul in care fierbeti dulceata si, la foc mic, lasati-le pe toate pana da in clocot si se topeste zaharul.
Daca face spuma, spumati-l.

Cand s-a topit zaharul, opriti focul, acoperiti vasul si lasati-l la macerat peste noapte.

A doua zi dimineata, scoateti afara condimentele si reluati fierberea la foc mic pana se incheaga. Dulceata se toarna in borcane infierbantate la cuptor, se rastoarna borcanele cu capacul in jos sa se videze si se lasa asa pana se racesc.

Sfat! Ca sa reduceti spuma facuta de dulceata, puteti adauga putin ulei de masline.

O reteta recomandata de Amainbucatarie.
 

Clatite de capsuni cu umplutura de branza

Clatite de capsuni cu umplutura de branza

3 / 5

Ingrediente necesare:

-oua- 5 buc
-lapte- 500 ml
-zahar – 3 linguri
-esenta de vanilie – 1/4 lingurita
-esenta de lamaie – o lingurita
-un praf de sare
-faina – 300 – 400 g
-capsuni (proaspete / congelate / compot) – 300 gr

Compozitie de branza:

branza – 500 gr
zahar- 5 linguri
oua – 2 buc

Pentru ornat: zahar pudra
Pentru copt: unt

Mod de preparare:

1. Pentru inceput, din toate ingredientele enumerate mai sus pentru compozitie o vom pregatiti pe aceasta, cu exceptia capsunilor. Acestea se mixeaza si se imparta in doua parti. Una dintre ele va merge in compozitia de clatite.

2. Deci, compozitia trebuie sa iasa la consistenta asemena unui iaurt de baut, poate putin mai lichid. Chiar daca in nordul Moldovei gospodina este cu atat mai buna cu cat clatitele sunt mai subtiri, pentru aceasta reteta vom avea nevoie de ele putin mai groase, pentru a reusi sa mentina toata compozitia inauntru.

3. Tehnica de coacere a clatitelor este una simpla: incingem tigaia si punem un strop de ulei si il intindem pe toata suprafata tigaii. Luam un polonic de compozitie si il turnam intr-un colt, dupa care il intindem pe toata suprafata tigaii. Asteptam aproximativ 30 de sec, si in momentul cand marginea a inceput sa se rumeneasca, cu o furculita indepartam putin din marginea clatitei fata de tigaie si cu miscari bruste o tragem dupa care o punem repede la loc. In caz, de s-a asezat neuniform, miscam tigaia pana aceasta isi ia forma normala. Vor iesi aproximativ 20 de bucati, in functie de marimea tigaii si a clatitelor mancate, numarul final poate fi putin diferit icon smile Clatite de capsuni cu umplutura de branza

4. Clatitele se lasa la racit, dar noi in acest timp pregatim umplutura. Toate ingredientele pentru umplutura vor fi mixate. Apoi aceasta se imparte in doua si in una de ele se pune restul capsunilor pisate.

5. Incingem cuptorul la 180 de grade. Pe fiecare clatita punem cate o lingura- 1,5 linguri din umplutura alba, si cate o lingura din cea roz, le impaturim bine si le asezam una cate una intr-un vas yena uns cu putin unt.Cat toate sunt aranjate in vas, punem si cateva cuburi de unt printre ele. Lasam totul la cuptor pentru 20 -3o min. Lasam 10 minute sa se raceasca apoi se pot servi aceste clatite de capsuni cu umplutura de branza cu putin zahar pudra, frisca s.a.

O reteta recomandata de culinare.tv


 

Milkshake cu capsuni si afine

Milkshake cu capsuni si afine

4 / 5

Ingrediente:

-10 cuburi de gheata
-1 cana lapte
-1/2 jumatate cana afine
-1/2 jumatate cana capsuni
-2 lingurite sirop de ciocolata
-1 lingurita zahar brown.
-3 linguri inghetata de vanilie
-3 linguri iaurt de afine(puteti adauga iaurt la alegere)

Mod de preparare:

Fructele se spala bine, se curata de codite. Toate ingrediente se pun intr-un blender si se mixeaza.Veti obtine o bautura excelenta din capsuni si afine.

O reteta propusa de blogul Bucataria Paradis.

 

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

5 / 5

Ingrediente:

-4 albusuri
-4 linguri de zahar
-400-500 g capsuni

Mod de preparare:

4 albusuri se bat spuma cu 4 linguri de zahar, apoi intr-un vas separat se mixeaza 4-500 g de capsuni pana se fac piure, sau se taie bucatele mici cu un cutit.

Bezeaua se amesteca usor cu fructele, care este bine sa fie coapte si dulci.

Compozitia obtinuta se pune in forme sau cani si se da la congelator cateva ore.

Se serveste ca o inghetata cu toping de frisca si sos de fructe. Se poate folosi orice piure de fructe usor zemoase si aromate.

O reteta propusa de blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
 

Prajitura cu iaurt si capsuni

Prajitura cu iaurt si capsuni

1 / 5

Ingrediente necesare:

-12 oua
-12 linguri faina
-12 linguri zahar
-1/2 plic praf de copt

Umplutura:

750 ml iaurt simplu
500 ml frisca Megle
3 plicuri gelatina de la Dr Oetker
600 gr capsuni
zahar dupa gust

Mod de preparare:

Blat Piscot : Separam albusurile de galbenusuri. In galbenusuri punem 12 linguri zahar si il spumam cu mixerul. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma. Adaugam treptat galbenusurile spumate la albusurile batute si amestecam usor pana se omogenizeaza. Intr-un vas punem 12 linguri faina la care adaugam 1/2 plic praf de copt si amestecam . Acest amestec adaugam treptat in compozitia de oua amestecand usor pana se incorporeaza toata faina. Turnam compozitia de piscot astfel rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe care o dam la cuptorul preincalzit. Dupa ce blatul a copt il lasam la racit dupa care il vom taia in doua.

Umplutura : Capsunile spalate si curatate de codite le taiem felii. Cele 3 plicuri de gelatina le dizolvam in 100 ml apa rece. Punem cei 750 ml iaurt intr-un vas mai adanc si incapator, punem deasupra capsunile feliate si adaugam zahar dupa gustul fiecaruia (eu am pus circa 10 linguri de zahar la cantitatea descrisa). Intre timp spumam frisca. Gelatina inmuiata o punem la foc sa se dizolve ( atentie !!! se incalzeste usor ! Nu se fierbe !!! ) dupa care o turnam la compozitia de iaurt si capsuni. Amestecam usor adaugand si frisca spumata. Umplutura astfel obtinuta o turnam peste jumatatea de blat pe care o asezam inapoi in tava in care am copt pandispanul. Acoperim cu cealalta jumatate de blat, iar deasupra glazuram cu ciocolata sau putem presara zahar praf. Dam prajitura la rece pentru 2-3 ore ca umplutura sa se inchege, dupa care putem sa o servim.


O reteta recomandata de blogul bucataresevesele.

Dulceata de capsuni cu menta, busuioc si chilli
Clatite de capsuni cu umplutura de branza
Milkshake cu capsuni si afine
Spuma de capsuni
Prajitura cu iaurt si capsuni

Rezumat

Capsunile sunt, fara indoiala, fructele verii! Rosii si gustoase, aromate si parfumate, capsunile pot fi folosite pentru o varietate de retete de deserturi sau, de ce nu, consumate simple. Capsunile ne indulcesc vara!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri