Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

    1,5 kg carne 200 g paine 1-2 cartofi (200g) 2-3 capatani de usturoi 2 cepe 1 legatura patrunjel 1 legatura marar sare, piper, condimente pentru chiftele ulei pentru prajit, faina optional: 1 morcov ras



Mod de preparare:

Se toaca ceapa si se caleste un pic in ulei. Primavara putem folosi ceapa si usturoi verde, chiftelele vor iesi mult mai gustoase!
Se dau prin masina de tocat: ceapa calita, cartofii, carnea, usturoiul si in sfarsit painea inmuiata in apa si stoarsa bine. Se amesteca in compozitie mararul si patrunjelul tocat, sare, piper, morcovul ras si condimentele pentru chiftelute.
Din amestecul de chiftele se formeaza cu mainile umezite in apa chiftele, se dau prin faina si se prajesc in ulei.
Chiftelele se prajesc pana cand capata culoarea aurie. Pentru chiftele gustoase, folositi multa verdeata proaspata, le va da un gust foarte bun.


O reteta propusa de: maria vochita (MARIIA)