Timp de preparare: 300 - min

Dificultate: ridicata

Ingrediente:

Blat

    7 oua 7 lg zahar 5 lg faina 2 lg cacao razatura de lamaie

Crema

    4 oua 400 gr zahar 4 lg apa 100 gr cacao 500 gr margarina rama 2 fiole esenta rom

Sirop

    300 gr zahar 500 ml apa 1 esenta rom fasii de coaja de lamaie

Glazura

    2 ciocolate amarui 1 ciocolata alba 150 ml frisca 50 gr unt

Decor

    ornamente de ciocolata alba



Mod de preparare:

Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul
3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt la foc potrivit

Crema
Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca,dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata.La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas pe baie de apa pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca.
Am decorat tortul cu aveline de crema si ornamente de ciocolata alba.


O reteta propusa de: carp loredana (lorynov2169)