Timp de preparare: 45 min+120 asteptare - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
Mod de preparare:
3.Se curata perele de coaja apoi se taie, pe lung in cate doua jumatati egale, carora li se indeparteaza casutele cu samburi, partea incovoiata se incrusteaza cu furculita. Vinul rosu se fierbe, intr-un vas mai inalt cu zaharul, batonul de scortisoara si aromele de vin fiert. Cand vinul da in clocot se introduc jumatatile de para si una lasata intreaga, se amesteca din cand in cand usor si se lasa sa fiarba la foc domol circa 20 de minute (daca perele sunt moi se lasa doar 10 minute). Perele se lasa sa se raceasca in vin (eu le fierb de seara pentru a doua zi) apoi se scot intr-o strecuratoare sa se zvante iar siropul de vin se strecoara si se da deoparte
Se lasa cel putin 2 ore la frigider apoi se taie felii subtiri.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)