Timp de preparare: 45 min+120 asteptare - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

    Blat;5 oua,125 g zahar,o lingura de cacao,80 g faina,50 g amidon de porumb,esenta ,75 g ciocolata amaruie de menaj data prin razatoare,un praf de sare Crema;400g smantana prospata grasa,250 g crema de branza dulce(20%grasime),80 g zahar pudra cu aroma de vanilie,75 g ciocolata rasa,2 plicuri de gelatina,1-2 linguri de zahar pudra(numai daca este nevoie) Ornare;6 pere potrivite,nu foarte coapte,350 ml vin rosu dulce,250 g zahar,un baton scortisoara,o lingurita arome pentru vin fiert,2 pliculete Tort-Gelee



Mod de preparare:
2.Se amesteca branza cu smantana, se toarna zaharul, apoi gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin (nu fiarta!).Se incorporeaza si ciocolata rasa.
3.Se curata perele de coaja apoi se taie, pe lung in cate doua jumatati egale, carora li se indeparteaza casutele cu samburi, partea incovoiata se incrusteaza cu furculita. Vinul rosu se fierbe, intr-un vas mai inalt cu zaharul, batonul de scortisoara si aromele de vin fiert. Cand vinul da in clocot se introduc jumatatile de para si una lasata intreaga, se amesteca din cand in cand usor si se lasa sa fiarba la foc domol circa 20 de minute (daca perele sunt moi se lasa doar 10 minute). Perele se lasa sa se raceasca in vin (eu le fierb de seara pentru a doua zi) apoi se scot intr-o strecuratoare sa se zvante iar siropul de vin se strecoara si se da deoparte

Se lasa cel putin 2 ore la frigider apoi se taie felii subtiri.
Pofta buna!

 



O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)