Timp de preparare: 1 - ora

Dificultate: redusa

Ingrediente:

BLAT

    6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri faina, 1 lingurita cacao, 1 pachet praf de copt, 1 pachet zahar vanilinat, coaja de lamaie

CREMA:

    250 g unt ( 1 pachet margarina), 3 linguri zahar pudra, 2 pachete zahar vanilinat, coaja de lamaie, zeama de lamaie dupa gust, 150 g nuca toccata fin sau rasa pe razatoarea mica (facultativ), 1 galbenus, 1/2 cutie Finetti mic (ness, cacao) 3 banane,

GLAZURA

    100 g ciocolata menaj 50 g. nuca cocos sau nuca rasa.



Mod de preparare:


Se adauga galbenusurile pe rand amestecand de jos in sus, apoi se adauga faina treptat continuand amestecarea de jos in sus.In ultima lingura de faina se amesteca praful de copt.
Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna jumatate din cantitatea de blat, se pune cacaua intr-o strecuratoare mica si se cerne deasupra aluatului din tava, se adauga restul de aluat in gramajoare care apoi se intind usor in toata tava. Se da la cuptorul incalzit, se coace la foc moderat pret de 15-20 min.


Cand e copt blatul se scoate pe o hartie alba si se ruleaza pentru cateva minute. Se unge cu crema, se aseaza bananele intregi pe lungimea aluatului, se ruleaza strans in hartie si se da la rece 1-2 ore.
Pentru crema se amesteca zaharul farin cu galbenusul, zaharul vanilinat si untul sau margarina tinuta la cald, pana se topeste zaharul, apoi se adauga Finetti, sau cacao, nes,sau coaja de lamaie si zeama de lamaie dupa gust.


Dupa o ora se imbraca cu ciocolata topita si se pudreaza cu nuca de cocos sau nuca rasa.
Pofta buna!




O reteta propusa de: Maria Mitran (garbo158142)