Timp de preparare: 1 ora
Dificultate: medie
Ingrediente:
Crema 1
Crema 2
Pentru ornat
Mod de preparare:
Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat cu zeama de compot iar caisele se vor taia bucati mai mici(daca sunt intregi)
Se bate frisca si se adauga plicul de intaritor.La frisca batuta adaugam iaurtul de caise, amestecand cu mixerul pana la omogenizare.Punem apoi gelatina la incalzit pana se topeste(nu trebuie sa fiarba) e toarna peste amestecul de frisca si iaurt si punem aceasta crema peste compozitia de biscuiti scoasa de la congelator.
Se bate frisca , se pune intaritorul ,iaurtul de capsuni si apoi gelatina inmuiata.Se amesteca pana la omogenizare si se toarna peste crema 1 apoi e da la rece pentru aproximativ 10-15 minute.
Preparare ornament
Intr-un vas punem 2 plicuri tort jelee rosu si 3 linguri de zahar.Apoi turnam peste, treptat ,300 ml apa rece.Amestecam bine si punem la fiert 1 minut.Se ia de pe foc , e raceste in apa rece atat cat sa inceapa sa se ingroase, apoi turnam tot jeleul deasupra tortului.Se uniformizeaza si se da la congelator pentru 1 ora.
Se poate decora cu frisca pe margini .
NOTA
Poza 1 este cu tortul facut in varianta originala adica dupa reteta de mai sus iar poza 2 este aceeasi reteta la care am intervenit inlocuind biscuitii cu un blat de tort si folosind in una din compozitii iaurt normal si afine si suprafata tortului fiind ornata cu afine.
Este un tort deosebit, fin, usor,racoros si vi-l recomand cu toata increderea.
Pofta buna!
O reteta propusa de: CHRISS CHRISS (garbo159021)