Timp de preparare: 35 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Pentru blat:

    un cub de margarina (50 gr) 200-300 gr biscuiti 1 kg mere scortisoara

Crema:

    1 ou 5 linguri de zahar 5 linguri de faina 1/2 l de lapte 1/4 pachet de margarina zahar vanilat

Pentru ornat:

    frisca ciocolata



Mod de preparare:

Peste biscuiti, se asaza un strat, de un deget grosime, de mere rase si calite pana au scazut bine de tot (nu mai au zeama) cu putina scortisoara si se niveleaza uniform. Peste mere se pune crema de vanilie facuta din: ou, zahar, faina, lapte. Toate ingredientele se pun la fiert si se amesteca pt a nu se lipi in mod continuu. Cand e calduta se incorporeaza margarina si vanilia.

Se niveleaza si se adauga un strat de biscuiti iar cand e rece prajitura se pune deasupra un strat de frisca. Peste frisca se rade( pe razatoarea mare) ciocolata. Se da la rece.

Pofta buna!




O reteta propusa de: Mihaela Cristina Andreescu (roandre)