Timp de preparare: 300 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Blat

    8 oua 8 lg zahar 8 lg faina Esenta de vanilie

Crema

    500 gr frisca 250 gr zahar 6 galbenusuri 1 1/2 plic gelatina esenta de vanilie razatura de portocale 1 cutie de ananas

Sirop

    300 gr zahar 500 ml apa esenta de vanilie coaja de portocale

Decor

    500 ml frisca



Mod de preparare:


Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie.Se cerne faina deasupra incorporand-o in amestec. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace la foc potrivit.

Crema

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de apa pana incepe sa se spumeze.Se dau deoparte si se adauga gelatina care intre timp am hidratat-o in 100 ml apa rece.Se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva complet .Temperam amestecul de ou si gelatina si-l adaugam peste frisca batuta bine.Aromatizam crema cu esenta vanilie , razatura de portocala si apoi incorporam si bucatelele de ananas

Siropul




Asamblare

Blatul se taie in 4 foi .Doua le folosim pentru a forma tortul de baza .Asezam prima foaie in forma in care l-am copt adaugam 3/4 din crema, punem si cea de-a doua foaie insiropata si dam la rece pana ce crema s-a inchegat foarte bine.


Din celelalte doua foi confectionam locomotiva, intre ele punand crema ramasa.

Se scoate tortul din forma se decoreaza cu frisca atat baza cat si locomotiva dupa imaginatia fiecaruia.


O reteta propusa de: carp loredana (lorynov2169)