Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
Blat:
Crema:
Mod de preparare:
Se da la cuptor, aproximativ 35-40 min, foc mijlociu. Se verifica daca s-a copt cu o scobitoare. Se lasa la racit.
Cand s-a racit bine se umezeste lama unui cutit cu apa rece si se taie in 3. (Blatul meu nu a crescut foarte tare si l-am taiat doar pe doua nivele dar a iesit super si asa)
Crema:
Sucul din comert se da in clocot cu coaja de lamiae sic ea de portocala, se acopera si se lasa 5-10 min. Apoi se strecoara. Se amesteca cu sucul proaspat, cu zaharul si praful de budinca si se lasa sad ea in clocot, pana se ingroasa. Se adauga esenta de portocale.
Gelatina se pune la inmuiat in 50ml apa rece pentru 10 min. Apoi se dizolva pe foc mic (nu se fierbe!). Se amesteca foarte , foarte bine in budinca racorita. Cand budinca s-a racit complet se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider pentru 20min, amestecandu-se la 5 min.
Se aseaza un blat pe platou si cercul de tort in jurul lui, se insiropeaza cu zeama de compot de ananas, se aseaza pe blatul insiropat bucati de ananas apoi se toarna jumatate din crema, blat,insiropare, ananas, restul de crema si blat. Se lasa totul pana a doua zi la frigider. Se orneaza dupa preferinte cu frisca vegetala, fructe, tort jelee etc
O reteta propusa de: mihaela chircu (garbo134932)