Dificultate: redusa

Ingrediente

Pentru 6 bucati de bezea:

    1 albus 80 g zahar pudra

Pentru crema:

    2 galbenusuri 70 g zahar pudra 100 g ciocolata amaruie 75 g unt 150 ml smantana pentru frisca

Pentru ornat:

    nuca de cocos (poate fi si colorata) fistic macinat alune macinate



Mod de preparare:

Formati cu pos-ul mici gramajoare pe hartia de copt pusa intr-o tava si dati la cuptorul incins, la foc foarte mic, pana ce albusul se intareste si formeaza deasupra o crusta. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Pentru acest desert puteti sa cumparati bezele din comert, dupa dorinta.

Crema:

Mixati galbenusurile cu zahar pana devin cremoase si se albesc.
Inglobati, ciocolata topita impreuna cu untul pe bain-marie, bine racorita, apoi frisca batuta.


Infigeti in mijlocul fiecarei semisfere cate o bezea, acoperiti-o cu crema, nivelati si petreceti marginile foliei peste forma.
Dati la congelator cel putin 6 ore sau mai bine de seara pana dimineata.

Scoateti-le din congelator si din forme cu 15-20 min inainte de a fi servite si treceti-le, pe unele prin nuca de cocos, pe altele prin fistic, iar pe restul prin alune macinate.

Serviti-le puse in suporturi pentru muffins sau direct pe farfurie.




O reteta propusa de: (delly001450)