Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii. 

Timp de preparare: 45-50 minute

Dificultate: medie

    8 linguri faina 250 g margarina 1 l lapte dulce 250 g zahar 8 oua 3 plicuri zahar vanilat esenta de portocale



Mod de preparare:
-se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se bat ca la maioneza si se adauga peste margarina cu zaharul topit numai dupa racire.
-apoi, totul se pune intr-un vas mai mare si se adauga faina, laptele care in prealabil a fost fiert si racit,amestecand continuu.
-se bat albusurile spuma cu un pic de sare si se adauga peste compozitie amestecand continuu usor numai de sus in jos cu o lingura de lemn.
-se tapeteaza o tava pentru cuptor cu hartie de copt si se toarna compozitia.
-se incalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava cu prajitura si se coace la foc potrivit cca 45-50 minute, ultimile 5 minute se da focul mai tare pentru ca prajitura sa se rumeneasca frumos.
-compozitia la copt se alege singura doua foi-sus si jos, iar la mijloc crema.
-se pudreaza cu zahar vanilat dupa ce s-a scos de la cuptor.Pofta buna!


O reteta propusa de: carmen-nicoleta ivanov (carmena_dixi)