Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii. 

Timp de preparare: 70 min

Dificultate: medie

Ingrediente:

    3 linguri pudra de cacao 200 g zahar pudra 200 g unt 3 oua mari 200 g faina 1 lingurita praf de copt 1 mana fulgi de migdale

Umplutura:

    200 ml frisca lichida 3 banane coapte

Glazura de ciocolata:

    100 g unt 100 g ciocolata razuita de buna calitate(eu am folosit cu alune) 100 g zahar 3 linguri de lapte



Mod de preparare:
Intr-un bol fixat deasupra unui vas cu apa clocotita, topim ingredientele pentru glazura de ciocolata. Amestecam pana se omogenizeaza, dupa care o lasam sa se raceasca. Batem frisca tare.
Pentru a realiza tortul, indepartam hartia de copt de pe blaturi. Punem pe unul din blaturi o parte din frisca peste care punem bananele taiate in jumatate. Acoperim cu restul de frisca si punem si al doilea blat deasupra, presand incet. Trecem cu un cutit pe marginea tortului pentru a netezi compozitia din interior si turnam si glazura de ciocolata.



O reteta propusa de: Corina Melinda Balazs (Corina_Melinda)