Timp de preparare: 20 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

    un pachet foi de placinta, 1 litru de lapte, 8-10 oua( preferabil de oua tara; cele din comert nu dau acelasi aspect), 250-300 gr.zahar( in functie de gustul fiecaruia), 300 gr branza de vaci sau telemea(data prin razatoare) zahar vanilat, coaja de lamaie, 1 lingura de gris o tava de aragaz, ulei pentru uns tava si pus deasupra placintei inainte de a fi bagata la cuptor.



Mod de preparare:


Se pune branza in faldurile formate din foi pe toata suprafata.

Apoi se amesteca laptele, ouale, zaharul, esentele; se toarna peste foile cu branza, se presara putin gris pe toata suprafata placintei; se picura putin ulei deasupara si se baga tava la cuptorul (incalzit in prealabil).

Se lasa la cuptor pana se coaguleaza oualele, cu laptele (aspectul din poza).

E in functie de cuptor, in medie o ora trebuie tinuta la cuptor.

Pofta buna!


O reteta propusa de: MIHAELA VILCAN (michaela7327)