E delicioasa!

Timp de preparare: 20 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • un pachet foi de placinta,
  • 1 litru de lapte,
  • 8-10 oua( preferabil de oua tara; cele din comert nu dau acelasi aspect),
  • 250-300 gr.zahar( in functie de gustul fiecaruia),
  • 300 gr branza de vaci sau telemea(data prin razatoare)
  • zahar vanilat, coaja de lamaie,
  • 1 lingura de gris
  • o tava de aragaz,
  • ulei pentru uns tava si pus deasupra placintei inainte de a fi bagata la cuptor.

Mod de preparare:

Se unge tava cu ulei, se pun 2 foi ( intinse) in tava, apoi cate doua foi se strang sub forma de evantai se pun in tava si se continua asa cu cate 2 foi pana se acopera toata tava.

Se pune branza in faldurile formate din foi pe toata suprafata.

Apoi se amesteca laptele, ouale, zaharul, esentele; se toarna peste foile cu branza, se presara putin gris pe toata suprafata placintei; se picura putin ulei deasupara si se baga tava la cuptorul (incalzit in prealabil).

Se lasa la cuptor pana se coaguleaza oualele, cu laptele (aspectul din poza).

E in functie de cuptor, in medie o ora trebuie tinuta la cuptor.

Pofta buna!

O reteta propusa de: MIHAELA VILCAN (michaela7327)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dolangaci (Placinta cu branza).