Timp de preparare: 90 min
Dificultate: medie
Ingrediente prajitura cu mac si nuca de cocos:
Ingrediente blat:
Ingrediente crema prajitura cu mac:
Alte ingrediente prajitura cu mac:
Mod de preparare prajitura cu mac si nuca de cocos:
Mod de preparare blat:
Se bat cele 8 albusuri spuma impreuna cu cele 200 gr. zahar. Continuam adaugand 100 grame mac si 100 grame nuca de cocos. Amestecam in continuare si mai punem 4 linguri de faina si 1 praf de copt. Dupa omogenizare se da la cuptor in tava intinsa.
Mod de preparare crema:
Se freaca cele 8 galbenusuri cu 150 grame de zahar si se amesteca cu 1 zahar vanilat. Mai adaugam 3 linguri de faina si amestecam bine. Se toarna in 200 ml. de lapte si se pune la fiert avand grija sa amestecam pana se ingroasa, apoi punem la racit. Dupa racire se amesteca cu 200 grame de unt.
Asamblare:
Se intinde crema in strat uniform peste blat. Deasupra se aseaza un strat de biscuiti Picnic inmuiati intr-un sirop facut din 4 linguri de zahar, 100 ml. apa si 1 esenta de rom. Peste biscuiti se glazureaza cu cele doua culori de ciocolata topite separat la aburi astfel incat sa aibe un aspect marmorat.
O reteta propusa de: Adriana Moldovan (amola)