Retete de post: 6 retete culinare delicioase

Retete de post: Ciuperci delicioase cu usturoi si patrunjel

Retete de post: Ciuperci delicioase cu usturoi si patrunjel

1 / 6

 Am luat o caserola de Pleurotus de la Mega, am curatat si ciopartzit ciupercile si le-am aruncat in tigaie, impreuna cu 3-4 linguri de ulei de masline, sare si piper proaspat macinat + 5 catei de usturoi si-un varf de cutit de fulgi de ardei iute!

 

Le-am lasat sa se rumeneasca frumos la foc mediu, and in the mean time am pregatit o mamaliguta-polenta (adica mamaliguta + 2 linguri de ulei de masline + niscaiva parmezan ras adaugat la sfarsit)

Cand erau gata ciupercile, am adaugat in tigaie si o legatura de patrunjel tocat marunt (la sfarsit, nu mai degreme, ca sa ramana patrunjuelul verde, da?) and that was that!

Serviti-le peste polenta cu inca niste parmezan ras si-un pahar de vin! You'll love them, promit!

Sursa: leblogpiquant.com

Salata de post

Salata de post

2 / 6

Ingrediente:

 

150g salata verde
100g rosii
30g ceapa rosie
30g porumb boabe
30g ardei rosu
2-3 lg maioneza de post
decor frunze de patrunjel
sare
piper

Mod de preparare salata de post:

 

Salata verde, spalata si scursa se taie fasii si se asaza pe o farfurie. Rosia se taie in doua si apoi feliute subtiri care se asaza in forma de evantai formanad un oval. Ceapa rosie se taie si ea feliute si cu ea decoram in exterior ovalul format de rosie. In centru punem maioneza, pestea ea ardeiul gras taiat cubulete mici, porumbul boabe in mijloc decoram cu frunze de patrunjel.Adaugam sare si piper la servire dupa gust.Pofta mare!


O reteta propusa de: alina iuliana cristina (alinaiuliana76)

Salata de fasole boabe

Salata de fasole boabe

3 / 6

Stiti sentimentul ala cand ajungi acasa de la servici si te trezesti ca nu prea ai mare lucru prin frigider? Da, se mai intampla si la noi sa bata vantul printre rafturi, ca nu suntem masini de gatit :)) Intr-un astfel de moment de criza s-a nascut si aceasta salata colorata.

 

Dificultate: medie

Ingrediente:

Pentru 2 portii am folosit:

1 conserva de fasole rosie (de 400 g)
1 conserva de fasole galbena (de 400 g)
1-2 castraveti murati
1 ceapa rosie
2-3 linguri ketchup dulce sau iute, dupa preferinte
sare, piper
putin patrunjel

Mod de preparare salata de fasole boabe:

Scurgem cele doua conserve de fasole si le lasam in sita pana cand tocam castravetele cubulete si ceapa solzisori. Amestecam toate ingredientele, cu grija sa nu se zdrobeasca boabele de fasole, condimentam dupa gust si ne asezam la masa.

Mai trebuie doar sa va mai spun ca are in jur de 110 calorii la 100 de grame si sa va urez pofta buna!

 

Sursa: Bucataria Furnicutelor

Ratatoiulle

Ratatoiulle

4 / 6

O reteta minunata cu multe legume, excelenta pentru zilele de post!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente:

2 vinete
3 ardei capia
1 ceapa
1 borcan mic de ciuperci taiate
2 dovlecei
2 rosii mai mari
1 cana de suc de rosii (il preparam dintr-o rosie mare data pe razatoare )
verdeata (marar si patrunjel)
ulei
sare
piper


Mod de preparare:

Pentru inceput se taie ardeii si ceapa marunt si se calesc. Se pregateste o tava pentru cuptor care se unge cu putin ulei. Se pun ardeii si ceapa in tava.
Trecem la vinete: se taie cuburi, se calesc si ele si se pun in tava. La fel, continuam cu ciupercile si dovleceii. Rosiile se taie bucati mai mari si se calesc, apoi se pun in tava peste restul legumelor.
O rosie mare se da pe razatoare, iar sucul se toarna peste legume, se potriveste de sare si piper si se pune la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!
 

Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

5 / 6

Ingrediente:

un pic de ulei de masline
1 ceapa
aproximativ 400 grame de mazare verde
sare
ardei uscati
crutoane


Mod de preparare:


Intr-o oala caliti in ulei ceapa pana devine sticloasa. Adaugati mazarea si completati cu apa (cam 4-5 cani), sarati si lasati sa dea in clocot. Cand s-a fiert mazarea, scoateti cateva boabe deoparte pentru decor si restul pasati cu un robot de bucatarie. Daca faceti in blender, lasati sa se raceasca un pic. Serviti cald, decorand cu fulgi de ardei uscati, crutoane si ulei de masline.

Sursa: www.amainbucatarie.blogspot.com/

6 / 6

Un desert extraordinar, ce poate fi consumat in timpul postului!

 

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:


Pentru aluat:

1/2 kg faina
250 ml apa
25 gr drojdie proaspata
4 linguri miere de albine
un praf sare

Pentru umplutura:

300 gr miez nuca
250 gr zahar


Mod de preparare invartita cu nuca:

 

Se pregateste aluatul: dizolvam cubuletul de drojdie cu putina apa calda, adaugam doua linguri de faina si amestecam pana obtinem o maia pe care o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Punem faina cernuta intr-un vas. Adaugam apa calduta mierea, maiaua dospita, si praful de sare. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Cantitatea de faina poate fi variabila datorita tipului de faina folosit , daca vi se pare prea vartoasa mai adaugati putina apa, daca e prea moale mai adaugati faina.
Punem vasul intr-un loc cald si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in doua. Intindem o foaie iar deasupra presaram nuca macinata care a fost amestecata in prealabil cu zaharul.
Rulam si o asezam intr-o cratita rotunda tapetata cu hartie de copt.
Lasam din nou la dospit cam 30 minute apoi ungem toata suprafata cu un sirop facut din apa cu zahar.
Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste frumos.Cand o scoatem din cuptor o ungem din nou cu siropul pentru a-i da un aspect frumos.
 

Retete de post: Ciuperci delicioase cu usturoi si patrunjel
Salata de post
Salata de fasole boabe
Ratatoiulle
Supa crema de mazare

Rezumat

Descopera 6 retete delicioase de post. Bucura-te de perioada Postului cu retete culinare gustoase!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri