Este indicat sa fie consumate in stare de maturitate pentru ca altfel contin o toxina daunatoare sanatatii.
In Evul mediu era o planta folosita pentru decor deoarece se credea ca produce febra.
Vinetele pot trata cu succes si afectiunile sistemului nervos.
Are o actiune relaxanta, regleaza metabolismul si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Substantele nutritive din vinete sunt: vitamina A si C, acid folic, calciu, fier si magneziu.
De preferat este sa consumati vinete coapte pentru a pastra cantitatea de vitamine si minerale.
Datorita continutului de polifenoli ofera o piele frumoasa si lupta impotriva imbatranirii.
Pentru a nu se decolora evitati pregatirea vinetelor in vase de aluminiu.
Trebuie pregatita imediat dupa curatare pentru ca se oxideaza rapid. Pentru evitarea oxidarii pe termen scurt poate fi data cu suc de lamaie.
Prin sarare si stoarcere se elimina aproape total gustul amar.
Ingrediente
600 g spaghete
4 vinete
1 catel de usturoi
ulei
sare
patrunjel
branza
Mod de preparare
Vinetele se taie felii, se adauga sare pe ele si se lasa sa se scurga aproximativ o ora.
Usturoiul se caleste bine si se adauga vinetele sa se prajeasca.
Cand se scot din ulei se pun pe hartie pentru a se absoarbe uleiul din ele.
Spaghetele se fierb si se scurg bine de zeama in care au fiert.
Vinetele se amesteca bine cu spaghetele si dupa gust se adauga putin patrunjel si branza rasa.
Pofta buna!
Sursa: Delly.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie