5 retete de tort pentru masa de Revelion

Tort de bezea

Tort de bezea

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente si mod de preparare:

Blat: 3 foi. Pentru fiecare foaie 3 albusuri care se bat spuma, apoi se adauga treptat 6 linguri zahar, se bat continuu pana cand zaharul s-a topit ,dupa care punem recipientul intr-o cratita cu apa clocotita si continuam operatiunea. E gata cand compozitia "sta " pe tel !! Luam o cratita pe care o intoarcem, asezam pergament pe care-l decupam dupa forma cratitei si-l ungem cu putin ulei si apoi rasturnam compozitia de bezea,dandu-i forma de foie. Cratita se da la cuptor, la foc mic si se lasa circa 3-4 ore cu usa cuptorului intredeschisa (pana se usuca bezeaua)
Crema: 400g zahar, 100g cacao, cca 200ml apa, 9 galbenusuri (au ramas de la blat) si 1,5-2 pachete unt. Din zahar, cacao si apa se face un sirop care se tine la foc pana se omogenizeaza si se ingroasa, se lasa la racit. Intre timp se scoate apa din unt (e bine sa tineti untul la congelator cateva ore pt a facilita scoaterea apei); peste unt se adauga cate putin si alternativ siropul racit si galbenusurile, amestecandu-se continuu pt a nu se taia crema; pe un platou se asaza prima foaie, crema, cea de-a 2-a foaie, crema si a 3-a foaie. Xu crema ramasa ornati tortul pe lateral si eventul cu un text !

Tort Vis de Iarna

Tort Vis de Iarna

1 / 5

Dificultate: medie

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao

Pentru crema:

  • 1 l lapte
  • 100 gr ciocolata alba
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr amidon
  • 1 esenta vanilie
  • 250 gr unt sau margarina
  • 100 gr zahar pudra

Pentru sirop:

1 cana lapte
3 linguri zahar
1 capucino caramel

Pentru decor:

  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca

Mod de preparare:

Batem ouale cu zaharul pana devin ca o crema apoi adaugam faina si cacao. Coacem la foc mic. Dupa ce s-a racit il taiem in trei.
Untul sau margarina moale il mixam cu zaharul pudra pana devine spumos.
Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu ciocolata rupta bucatele si cu cele 4 linguri de zahar si vanilia. Cand laptele este fiert adaugam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa devenind ca o budinca. Lasam sa se raceasca .
Cand s-a racit incorporam in crema de unt.
Preparam siropul astfel: caramelizam zaharul, il stingem cu laptele si adaugam pliculetul de capucino. Lasam sa se raceasca.
In forma de tort cu margini detasabile asezam primul blat il insiropam apoi punem jumatate din crema. Procedam la fel cu restul de blat si de crema. Dam la rece.
Punem smantana pentru frisca si o mixam impreuna cu intaritorul de frisca. In functie de marca pe care o folositi e posibil sa trebuiasca sa mai adaugati cateva linguri de zahar pudra. In acest caz veti bate mai intai frisca si cand se intareste adaugati zaharul si bateti in continuare.
Am imbracat tortul in frisca si am dat la rece

Tort de mere

Tort de mere

2 / 5

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1, 5 kg de mere
  • margarina sau unt
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 14 linguri de faina
  • Zahar vanilinat
  • Esenta rom
  • Un varf de cutit de sare
  • Un pliculet de frisca pentru ornat

Mod de preparare:
 

Merele se curata de coaja si se scot cotoarele. Se unge o cratita cu unt sau margarina, apoi se asaza merele intregi in cratita. Se baga la cuptor si se tin pana incep sa se inmoaie. Intre timp se prepara compozitia pentru blat.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu sare. Albusurile se bat pana devin spuma, se adauga zaharul cate putin, apoi se adauga galbenusurile, uleiul, zaharul vanilinat si faina.
Compozitia se adauga peste merele coapte si se baga iarasi la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.(Se incearca cu scobitoarea). Dupa ce s-a copt, tortul se lasa sa se raceasca apoi se insiropeaza cu sirop facut din apa, zahar si esenta de rom. Se orneaza cu frisca.

Tort cu clementine

Tort cu clementine

3 / 5

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 10 oua
  • 8 linguri ulei
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 parf de copt
  • 5 fiole esenta de rom
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic crema de vanilie
  • 1 plic frisca
  • 500 g clementine
  • 2 cani de apa
  • 10 linguri de zahar
  • 650 ml lapte

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul in ploaie pana se obtine o bezea; apoi se adauga galbenusurile care au fost batute impreuna cu uleiul.

Se adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt si se amesteca cu lingura. Se pune intr-o tava care a fost unsa cu ulei si apoi tapetata cu faina sau se pune hartie de copt.

Se da la cuptor, cuptorul fiind preincalzit, se verifica cand e blatul copt cu o scobitoare, cand aceasta ramane curata este gata. Se lasa la racit si apoi se taie in 3 bucati.

Se prepara cremele conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la frigider. Se face un sirop din apa, zahar si esenta de rom, se pune un pikcpe foc pana se topeste zaharul.

Se asaza prima parte a blatului, se insiropeaza, se pune crema de vanilie si se decoreaza cu bucati de clementine pe toata suprafata.

Se asaaza a doua parte de blat, se insiropeaza, se pune crema de ciocolata si se asaza bucati de clementine pe toata suprafata.

Se asaza si ultima parte de blat,aceasta se insiropeaza mai mult, se adauga frisca si se orneza cu bucati de clementine si se rade ciocolata la final pe deasupra.

Tort rece

Tort rece

4 / 5

Dificultate: reudsa

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 1 cana de zahar
  • 4 plicuri de gelatina alimentara(sau 40 g)
  • 300 g biscuiti
  • 300 g napolitane cu crema de cacao
  • 1 l frisca vegetala


Mod de preparare:

Biscuitii si napolitanele se dau prin masina de tocat carne, separat. Se fierbe laptele cu zaharul. Gelatina se pune la umflat in 200 ml apa rece, dupa care se adauga in lapte si se lasa sa se raceasca. Se adauga 750 ml frisca batuta. Se imparte compozitia obtinuta in 3: intr-o parte se adauga biscuitii, intr-una-napolitanele , iar cea de a treia ramane simpla. Se tapeteaza o oala de 4 litri mai larga, cu folie alimentara. Se toarna compozitia cu biscuiti, apoi cea simpla si deasupra cea cu napolitane. Se da la rece 2 ore. Se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca ramasa.

Tort de bezea
Tort Vis de Iarna
Tort de mere
Tort cu clementine
Tort rece

Rezumat

Prepara un tort special pentru noaptea dintre ani! Ti-am pregatit 5 retete de torturi pe care le poti prepara pentru Revelion: tort "Vis de Iarna", tort de mere, tort cu clementine, tort rece si tort de bezea.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri