Dificultate: redusa
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 6 lg zahar
- 4 lg faina
- 2 lg cacao
- esenta vanilie
Crema:
- un plic budinca de vanilie
- 300ml lapte
- 125 gr margarina rama
- 200 gr zahar
- esenta vanilie
Glazura:
- 200 gr ciocolata
- 150 ml frisca lichida
- 50 gr unt
Decor:
- nuca de cocos
- bombonele colorate
Mod de preparare:
Se prepara blatul astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar, iar galbenusurile cu restul si esenta de vanilie. Se amesteca cele doua compozitii si se cerne deasupra faina amestecata cu cacao. Se amesteca lejer si se coace intr-o tava la foc potrivit.
Separat se prepara crema: praful de budinca se amesteca cu zaharul si laptele si se pune la fiert pana ce se ingroasa amestecand continuu. Dupa ce s-a racit se spumeaza adaugand margarina putin cate putin. Se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
Blatul racit se taie in doua foi se umple cu crema de vanilie si se da la rece. Se decupeaza cu forma rotunda mici prajiturele care se trec prin glazura de ciocolata apoi prin nuca de cocos si se decoreaza cu bombonele colorate.