1 / 6

Sarmale in oala de lut

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1 kg Carne de porc
  • 300 g carne de vita
  • 2 oua
  • 4 cepe
  • 50 g orez
  • o varza mare
  • cimbru
  • 100 g bulion

Mod de preparare:

Se amesteca carnea, ouale, ceapa tocata marunt, putin cimbru, o lingura de bulion si orezul.
Se fac foile pentru sarmale, se impacheteaza si se aseaza frumos in oala de lut. Pe fundul ei se pun cotoarele de la varza sa nu se coaca prea mult cele de la fund.
Se dizolva in apa bulionul si se pune in oala, oala trebuie sa fie plina 3/4 pentru ca sarmalutele noastre se umfla.
Se presara cimbru peste sarmale si le dam la cuptor pentru vreo 2 ore, chiar mai mult.Le incercam gustand varza.
Daca varza e bine fiarta adica se taie usor cu furculita inseamna ca sunt fierte. Putem adauga apa in oala daca este nevoie.

O reteta propusa de Miclescu Mirela.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri