Dificultate: ridicata
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata porc (sau amestec)
- 1/2 kg ciuperci
- 1/2 kg praz
- frunze de vita
- 100 gr orez
- 100 gr bulion
- 1 legatura marar
- 1 ou
- sare, piper
- cimbru, boia
Mod de preparare:
Tocam prazul si ciupercile cat mai marunt. Prazul il calim in putin ulei pana se inmoaie, apoi adaugam ciupercile si le calim si pe ele putin. Adaugam carnea, orezul , mararul tocat marunt, bulionul si condimentele si mai lasam pe foc 10-15 minute. Adaugam apoi oul, omogenizam si lasam sa se raceasca.
Frunza de vita o oparim cu apa fiarta si o lasam apoi sa se scurga. Pe frunza de vita punem o lingurita de umplutura si impachetam sarmaluta avand grija sa fie bine stranse la capete.
Punem pe fundul unei oale de lut cateva frunze de vita, apoi asezam sarmalele. Adaugam 2 linguri bulion, acoperim cu cateva frunze de vita, punem apa cat sa le cuprinda si dam la cuptor la foc mic.
Pentru a da un aer festiv, de sarbatori acestei retete am aranjat sarnalutele in forma de bradut si le-am impodobit cu globulete din ardei iute, si le-am nins cu smantana . Sunt foarte gustoase calde cu mamaliguta si smantana.
O reteta propusa de Postolache Violeta.