2 / 6

Bradutul din sarmale

Dificultate: ridicata

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata porc (sau amestec)
  • 1/2 kg ciuperci
  • 1/2 kg praz
  • frunze de vita
  • 100 gr orez
  • 100 gr bulion
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • sare, piper
  • cimbru, boia

Mod de preparare:

Tocam prazul si ciupercile cat mai marunt. Prazul il calim in putin ulei pana se inmoaie, apoi adaugam ciupercile si le calim si pe ele putin. Adaugam carnea, orezul , mararul tocat marunt, bulionul si condimentele si mai lasam pe foc 10-15 minute. Adaugam apoi oul, omogenizam si lasam sa se raceasca.
Frunza de vita o oparim cu apa fiarta si o lasam apoi sa se scurga. Pe frunza de vita punem o lingurita de umplutura si impachetam sarmaluta avand grija sa fie bine stranse la capete.
Punem pe fundul unei oale de lut cateva frunze de vita, apoi asezam sarmalele. Adaugam 2 linguri bulion, acoperim cu cateva frunze de vita, punem apa cat sa le cuprinda si dam la cuptor la foc mic.
Pentru a da un aer festiv, de sarbatori acestei retete am aranjat sarnalutele in forma de bradut si le-am impodobit cu globulete din ardei iute, si le-am nins cu smantana . Sunt foarte gustoase calde cu mamaliguta si smantana.

O reteta propusa de Postolache Violeta.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri