Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii. 

 

Timp de preparare: 50 min

Dificultate: ridicata


    16 foi de Lasagna, 500g carne tocata de vaca, 100 ml sos rosii 500g mozzarella sau cascaval, 150-200ml smantana, 2 linguri parmezan ras, 2 oua, oregano, busuioc, sare, 2 catei usturoi, piper proaspat macinat, 3linguri ulei de masline.



Mod de preparare:


Se pregateste sosul alb pentru lasagna: se amesteca mozzarella sau cascavalul cu ouale, oregano si busuioc, smantana, sare si piper. Se foloseste un mixer pentru a se obtine un sos consistent.
Foile fierte de lasagna se scot din apa si se racesc. Se unge o tava, se aranjeaza un strat de foi lasagna pe fundul tavii astfel incat marginile foilor sa se suprapuna. Peste foile de lasagna se pune un strat de carne, apoi unul de sos alb de lasagna. Se adauga un strat de foi si se continua, avand grija ca ultimul strat pus sa fie de foi, care se va stropi cu ulei de masline si se presara cu parmezan. Lasagna se da apoi la cuptor 40-50 minute la foc mediu, dupa ce s-a incins cuptorul in prealabil.


O reteta propusa de: Victoria Ion (aliass)