Salata de rosii cu portocala si menta, salata verde
Dificultate: redusa
Ingrediente:
600 g rosii proaspete
120 g rosii mici
2 portocale
60 g Lollo Biondo
60 g Lollo Rosso
60 g Radicchio
60 g rucola
20 g seminte de pin / nuci / fistic
Pentru sos:
1 lamaie proaspata (zeama)
1 portocala proaspata (zeama)
80 ml ulei de masline
5 g menta proaspata
sare
piper
Mod de preparare:
Pregatiti sosul cu toate ingredientele. Taiati rosile in rondele mici, 5 felii per portie si taiati rosiile mici in jumatate, adaugati sosul si sarea. Spalati verdeturile si taiati-le in bucatele mici, adaugati sosul. Pe farfurie aranjati feliile de rosii si acoperiti cu salata de verdeturi. Adaugati bucatile de portocala in ploaie, acoperiti cu salata de verdeturi si stropiti cu seminţt de pin deasupra. Se serveste rece.