Un tort sofisticat pe gustul tuturor

Dificultate: medie

Ingrediente:

Blat:

  • 7oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr faina alba
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 150 gr ciocolata menaj,
  • 250gr unt moale,
  • 150 gr zahar
  • 2 galbenusuri.

Glazura:

  • 150gr zahar
  • o lingura zeama de lamaie.

Mod de preparare:

Se face un blat din cele 7 oua, zaharul faina si praful de copt. Blatul se taie in 5 foi mai subtiri si se umple cu crema care se face in felul urmator: rupeti ciocolata bucati si o topiti pe baie de abur. Apoi o amestecati cu untul moale si zaharul. Dupa ce ati umplut blatul caramelizati zaharul pe care il amestecati cu zeama de lamaie si il turnati peste prajitura. Se taie felii pana nu se intareste glazura de zahar.

POFTA MARE

O reteta propusa de: gabriela vonas (delly000570)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort caramel.