Ai nevoie de peste proaspat (file de crap romanesc, stiuca sau salau) si de peste afumat (hering sau macrou). In loc de peste proaspat se poate folosi file de peste congelat – pangasius, cod sau merluciu (dezghetat si stors bine de apa).

Cu parmezan ras deasupra peste placinta calda se mai baga la cuptor inca maxim 5 minute, destul pana se topeste cascavalul si intra in aluat, dandu-i iz de branza.

Placinta ori de care ar fi este buna fierbinte. Asta nu inseamna sa o tai imediat, pentru ca se sfarama aluatul si strici fasonul. Asa ca ai putintica rabdare, neicusorule (cum ar zice ilustrul dramaturg).

Prea multa rabdare, totusi strica, timp in care miasmele te imbata pe tine si pe toti vecinii.

Indrazneste si taie o felie zdravana de placinta.

Zice lumea ca pestele nu se serveste cu muraturi – gogosari si castraveti in otet. Aiurea, nici nu stiu ce pierd cei care se iau dupa ce zice lumea. Pune si niste vin alb demisec in 2 pahare cu picior si invita-ti consoarta la masa. O vei da gata cu siguranta.

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Nu ezitati sa experimentati. Nu va va parea rau. Veti manca ceva gustos, sanatos si usor pentru stomac, care se va odihni linistit peste noapte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Era sa uit ! Ceapa verde este de preferat in aceasta reteta. Poate fi pusa numai ceapa verde sau si ceapa uscata. Daca folosesti ceapa uscata este bine sa o unduiesti putin prin ulei de masline, ca sa-i mai scoti din apa, altfel placinta va iesi cam moale.

Ultimul secret de azi ! Nu manca toata placinta seara. Lasa si pentru dimineata urmatoare. Vei avea o mare surpriza – placinta s-a macerat si bucata reincalzita la microunde emana miasme de nedescris.

Sursa: muncaprotejata.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri