Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

    500g. branza dulce, 2dl. frisca pentru gatit, 5 vanilii, 5 linguri zahar, 2 linguri amidon alimentar, coaja rasa de la 1 lamaie, 100g. unt sau margarina Rama; Pentru glazura:300g. ciocolata de menaj;



Mod de preparare:
1.Branza dulce se trece prin sita .Frisca pentru gatit se pune la fiert cu zaharul,vanilia si cu amidonul alimentar.Cand compozitia s-a ingrosat, se ia de pe foc.
2.Se spala lamaia si se rade, apoi coaja rasa se amesteca cu branza ,cu untul si cu amestecul de frisca , racit.
3.Cu mana uda se fa fac mici batone din compozitia de branza si fiecare separat se impacheteaza in folie , se pun pe o tava si se tin la frigider 2-3 ore , pana se intaresc.
4.Ciocolata de menaj se pune la topit cu o lingurita de apa si , cand este topita, se ia de pe foc si se trec prin ea batoanele de branza, care se aseaza pe o tava captusita cu hartie de copt si se lasa sa se usuce.
Nota:
1.Pentru ca gustul batoanelor sa fie si mai bun, in ciocolata de menaj se poate adauga 1 lingurita de scortisoara macinata'
2.In compozitia de branza se pot pune stafide sau fructe confiate , taiate foarte fin;
Pofta buna!


O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)