Timp de preparare: 25 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente (pentru 6 portii):
Mod de preparare:
1.Se spala portocalele cu apa calda, se sterg, se rad si se stoarce sucul.
2.Se rup in bucati biscuitii sau piscoturile si se repartizeaza pe fundul a 6 boluri sau cupe cu picior.
3.Se spala smochinele ,se taie partea dura a cozii si se feliaza.
4.Se pune untul intr-o tigaie sa se topeasca ,se adauga smochinele feliate,siropul de smochine si sucul de portocala;se amesteca bine pe foc puternic,apoi se lasa sa se caramelizeze 1 minut si se ia de pe foc.
5.Se impart smochinele peste biscuitii zdrobiti(sau piscoturile zdrobite)si cate 3 lingurite de sirop in fiecare bol sau cupa.
6.Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu 15g.zahar,se incorporeaza branza mascarpone,coaja rasa de portocala si restul de sirop de smochine;se amesteca bine si compozitia se pune la rece.
7.Se bat albusurile spuma ,adaugandu-se restul de zahar si se amesteca cu crema de mascarpone.
8.Crema rezultata se repartizeaza in fiecare bol sau cupa,se presara migdale crocante si se pastreaza 3 ore la rece.
9.Inainte de servire,se cerne praf de cacao peste fiecare portie.
POFTA BUNA!
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)