Nu este recomandat de medici sa pleci dimineata, de acasa, fara sa mananci ceva. Cafeaua servita pe stomacul gol iti poate crea mari probleme cand vei fi mai in varsta. Daca esti fumator, cafeau servita fara sa mananci iti va crea si mai multe probleme. La serviciu iti gasesti sigur timp sa bei o cafea.De aceea cascavalul pane reprezinta o solutie gustoasa pentru combinarea cafelei.

Gheorghe Popa iti recomanda o reteta rapida pentru un mic dejun sanatos.

Nu este recomandat de medici sa pleci dimineata, de acasa, fara sa mananci ceva. Cafeaua servita pe stomacul gol iti poate crea mari probleme cand vei fi mai in varsta. Daca esti fumator, cafeau servita fara sa manaci iti va crea si mai multe probleme. La serviciu iti gasesti sigur timp sa bei o cafea.

Sloganul unora precum – nu pot manca nimic, dimineata - nu prea are acoperire medicala si tine mai mult de comoditatea fiecaruia.

Pentru un ceai din plante (care se fierbe pana te barbieresti) si un sandwich din paine prajita, cu unt si miere (pe care il faci pana se raceste putin ceaiul) se poate gasi oricand timp, dimineata, ori cat de dimineata faci ochi. Si un ou se fierbe tot in timpul cat te barbieresti. Micul dejun servit in fuga, dimineata, nu poate sa-ti ia mai mult de 10 minute.

Cei care ies pe usa casei dis de dimineata si prefera sa mai traga un pui de somn, in plus, decat sa-si pregateasca ceva rapid, de mancare, pot recurge la a servi la micul dejun, ceva ramas de la cina din ziua precedenta.

Nu acelasi lucru poate fi in vederea celor care au un serviciu care incepe mai spre ora 9 dimineata. Dimineata ai timp sa pregatesti ceva cald, pe care sa-l servesti langa ceaiul de plante.

Cascavalul pane se face de regula din cascaval afumat, mai tare si ceva mai uscat. Tai bucati de cascaval de 1 cm grosime, pe care le dai prin faina de grau. Bati un ou cu furculita si pui cateva fire de piper proaspat rasnit. Daca nu este destul de sarat cascavalul, poti sa pui si niste cristale de sare in oul batut. Dai cascavalul prin oul batut.

Incingi ulei de floarea soarelui intr-o tigaie si pui la prajit cascavalul dat prin faina si ou. Se prajeste cca. 2 minute pe fiecare parte.

Cascavalul pane se serveste fierbinte, cu paine prajita si o rosie. Esti si beneficiarul unor vitamine, de la rosie.

Pana prepari cascavalul pane, cca. 10 minute, se face si ceaiul din plante.

Pofta buna frati gurmanzi, mai tineri ! Renuntati la comoditate si nu plecati dimineata de acasa fara sa serviti un mic dejun cat de cat consistent. Cand veti fi mai in varsta, veti intelege de ce am lansat acest apel.

Am mai scris retete de omlete rapide. Voi scrie si alte retete rapide, care se pot face dimineata in 10-15 minute, inainte de a pleca de acasa spre serviciu. Retetele mele nu contin mezeluri, cumparate din market.

Sursa: MuncaProtejata.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri