O supa absolut senzationala pentru noaptea de Revelion!

Timp de preparare: 30 min

Dificultate: redusa

Ingrediente (pentru 12 portii):

  • 3 sticle de sampanie,
  • 6 linguri praf de budinca de vanilie,
  • 10 linguri amidon alimentar,
  • 10 cuisoare,
  • 15 linguri zahar,
  • 8 albusuri ,
  • 2 bucati scortisoara,
  • 3 lamai,
  • frunze de lamaita pentru decor;

Mod de preparare:
1.Se rad de coaja lamaile, apoi se extrage sucul celor 3 lamai.
2.Se fierbe scortisoara cu cuisoarele, cu sucul de lamaie, cu putina apa (cca.2 linguri) si cu 2 linguri de zahar. Se incalzeste sampania si se adauga sucul rezultat din fierberea ingredientelor de mai sus.
3.Se prepara bulgarii de spuma:se bat albusurile spuma cu restul de zahar,se adauga coaja rasa de lamaie, apoi se iau cu lingura bulgari de spuma si se fierb in apa .Se scot cu spumiera si se pastreaza pana la servire.
4.Se amesteca praful de budinca cu amidonul si putina apa rece pana acestea se uniformizeaza si se introduce compozitia in supa de sampanie.Se amesteca, se pune pe foc mic si se lasa sa se ingroase putin. Se varsa in boluri de portelan, se orneaza cu bulgari de spuma si frunzulite de lamaita.

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa-crema de sampanie pentru Revelion.