Timp de preparare: 1h

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Pasul 1

Pentru BLATUL jurnal:

    6 oua mari, separate 140 g zahar pudra 60 g pulbere de cacao 220 ml smantana O BULINA de unt pentru ungere :)

Pentru sos de ciocolata:

    230 g ciocolata simpla 2 oua mari, separate 2 linguri de apa



Mod de preparare:
Pasul 2.
Preincalzim cuptorul
Setam cuptorul la 180 ° C (350 ° F / marca de gaz 4)


Pasul 3: Pregatim sosul de ciocolata
Intr-un vas vom pune mai intai apa la fiert. Folosim un vas cu gura potrivita pentru bolul in care vom prepara sosul de ciocolata...


Vom rupe ciocolata in bucati si o vom pune intr-un bol iena sau inox (ce avem la indemana) cu doua linguri de apa... la bain-marie.

Cand apa de aragaz fierbe vom pune bolul nostru deasupra si vom lasa aproximativ 5 minunte pana acesta s-a topit si-a devenit o pasta moale.
Luam de pe foc, lasam putin la racit... apoi vom adauga doua galbenusuri rand pe rand.


Pasul 4.Intr-un bol separat vom bate cele doua albusuri spuma, iar apoi le vom adauga peste sosul de ciocolata cu atentie... cu ajutorul unei spatule ..

Dupa ce este terminata si operatiunea aceasta se pune peste bolul nostru o folie subtire alimentara si se introduce la frigider circa o ora.


Pasul 5. Pregatim tava cu hartia de copt si-o vom da cu-n strat uniform de unt

Pasul 6. Modul de lucru pentru blat
Se adaugã cele sase galbenusuri (de oua) intr-un castron mare si le vom bate bine cu zaharul si-n final cu pudra de cacao.

Cu ajutorul unui robotel sau mixer de mana vom bate albusul pana acesta devine ferm... apoi rand pe rand se pune-n compozitia de galbenus cu cacao, cu ajutorul unei spatule siliconate..

Cand totul este omogenizat vom adauga compozitia rezultata in tava nostra de copt peste hartia unsa cu bulina de unt..


Vom pune TOTUL la cupor pret de 30-45 minutele! O sa facem testul "scobitoarea" :)
Cand BLATUL este gata stingem cuptorul. Pe masa vom pregati o hartie de copt pudrata cu zahar pudra... cu ajutorul unei site.