Pestele a fost intotdeauna preferatul meu, pentru gatit si de ce nu, pentru experimentat. De ce ? Pestele este deosebit de gustos daca este preparat cu pricepere si pasiune. Se prepara relativ usor si destul de repede.

Se fac cu mana, guguloaie, bastonase, lopatele (palmute), etc. (dupa cum “comanda” seful cel mic al familiei) si se dau prin faina alba de grau. In faina se pune un praf de sare, se poate amesteca faina cu o lingura de pesmet, malai sau gris, daca doresti sa iasa chiftelutele mai aspectoase, sa fie mai rumenite si sa atraga ochisorii micilor mofturosi.

Intr-o tigaie mai adanca, incingi niste ulei de masline, in care pui si un bot de unt galben, cumparat din piata, de la ciobani. Daca iti permiti, nu este rau sa prajesti doar in unt. Ca sa dai gust bun, poti sa calesti 2 catei de usturoi, pe care ii scoti cand au inceput sa devin maronii.

Se prajesc chiftelutele, pe toate partile, la foc mic, pentru a se patrunde. Cand sunt rumenite, scoti chiftelutele din tigaie.

Ciupercile cumparate din market sau adunate de tine din camp (Esential ! Aduna ciuperci numai daca le cunosti.) Se spala bine in jet de apa rece si se scurg intr-o sita. Daca sun mici lasi ciupercile, intregi. Ciupercile mai mari le tai in feliute mai groase.

Se calesc ciupercile in amestecul de ulei de masline si unt, pana se rumenesc usor si se moaie. Peste ciuperci, in timpul prajirii, pui un praf de sare si macini cateve fire de piper.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri