Dificultate: redusa

Ingrediente:
    1.6 kg rosii 700g vinete 500g dovlecei 700g ardei 1 kg ceapa 6 catei usturoi herbes de provence ulei masline sare piper 140g pasta tomate


 

Metode de preparare:

Metoda comuna ( 65 min)
- rosiile se pun timp de 2 min in apa fiarta dupa care se indeparteaza pielita
- ceapa si usturoiul se taia marunt
- ardeiul se curata si taie in julien ( fasii)
- intr-o tigaie adanca se pune ulei de masline, ceapa si usturoiul si ardeiul si se pune capac timp de 20 min amestecand si adaugand ulei daca este necesar pentru a nu se lipi de tigaie
- se adauga rosiile si herbe de provence ( daca rosiile nu au gust se poate adauga o cutiuta de pasta de rosii) se amesteca bine si se lasa pentru alte 15 min
- dovleceii si vinetele se taie rondele si se adauga in tigaie pentru 30 min.


Metoda clasica
- se taie dovleceii in rondele si se aseaza separat
- se taie vinetele in rondele si se tin separat
- se taie ardeii julien si se tin separat
- ceapa se taie marunt, separat
- rosiile se decojesc si se dau prin razatoare
- in 4 tigai se pune ulei de masline, dovleceii, vinetele, ardeii si ceapa se pun in tigai separate timp de 30 min.
- peste vinete si dovlecei se presara putina faina
- intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi taiat herbes de provence si o rosiile date prin razatoare ( sau se strivesc in mana)si se amesteca pana rezulta un sos
- se adauga legumele peste si se amesteca bine




O reteta propusa de: Orbulescu Camelia (raissablue)