Cele doua feluri de ciuperci - de balegar si shiitake - dau o savoare deosebita preparatului.

Timp de preparare: 35 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 manunchi de ceapa verde,
  • 400g.ciuperci de balegar,
  • 400g.ciuperci shiitake,
  • 3 ramurele de maghiran sau 1 lingurita maghiran uscat,
  • 4 felii de carne de porc(pulpa),
  • 750g.cartofi sfaramiciosi,
  • 2,5dl. lapte,
  • 2 cepe rosii,
  • ulei,
  • 1 lingurita nucsoara,
  • 2,5dl. supa de legume,
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare:
1.Cartofii ,spalati si taiati cubulete, se fierb in apa cu sare 15-20 de minute.
2.Ceapa verde curatata si spalata se taie rotocoale.
3.Ciupercile de balegar se taie felii; palariile ciupercilor shiitake se feliaza.
4.Ceapa rosie se taie rotocoale; carnea se taie fasii si se rumeneste in ulei,se condimenteaza cu sare si piper si se scoate din tigaie.In uleiul ramas se calesc cele doua feluri de ciuperci, se sareaza si se scot intr-un bol.Se mai adauga putin ulei in tigaie, apoi se pun rotocoalele de ceapa si se rumenesc.
5.Din cartofi, sare, lapte si nucsoara se prepara un pireu.Se presara cu rotocoalele prajite de ceapa, se acopera si ,pana la servire, se pastreaza la cald.
6.Carnea, ciupercile,ceapa verde si 1/2 din cantitatea de maghiran se pun intr-o cratita, se toarna supa de legume si se lasa sa dea un clocot.Amidonul alimentar se amesteca cu putina apa rece si se adauga in cratita, se sareaza , pipereaza, se lasa sa clocoteasca si se ia de pe foc.
7.Preparatul se serveste cu pireul de carofi si ceapa si se garniseste cu maghiran proaspat.

Nota:Ciupercile shiitake se aseamana cu Pleurotus, dar sunt mai gustoase mai ales uscate.



O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri