O reteta care sigur ne da satisfactie pentru efortul depus..
Pasul 6: Forma aluat
Pregatim masa de lucru cu putina faina. Incepem sa intindem coca de la mijloc sau intr-o forma circulara, pana cand acesta are un diametru de aproximativ 15-20 cm. O dam cu putina faina si se acopera imediat cu un prosop. Se repeta exact la fel cu coca ramasa.
Pasul 7: Se umple calzone-ul nostru :)
Impartim in mod egal branzeturile. Incepand cu mozzarella, punem pe jumatate din aluat, asigurandu-ne ca exista un mic spatiu intre branzeturi si marginea de aluat. Se repeta alceas' lucru si cu cealalta jumatate de aluat. Vom pune ricotta/urda peste mozzarella, pe ambele baze, adaugam ciuperciile iar in partea de sus a branzeturilor se presara cimbru,sare si piper...
Pasul 8: Inchidem calzone-ul
Periem mtarginile de aluat cu putina apa. Vom lua marginile si cu atentie il vom trece peste umplutura.
Pentru a sigila bine folosim o furculita, cu care apasam de-a lungul marginii lasand o impresie de linii paralele.
Pasul 9.
Scoatem tava din cuptor..
ATENTIE la degete sa nu ne ardem..este :FIERBINTE!
Presaram faina de porumb pe partea de sus .. Acest lucru (faina de porumb) previne lipirea calzone-ului de tava. Vom aduga preparatul nostru pe tava incinsa cu ajutorul unei palete. Mai coacem pentru aproximativ 10-15 minute sau pana cand coaja este de un maro auriu.
Pasul 10: Servirea
Odatã coapte, scoate-le din cuptor. Le vom da generos cu ulei de masline, pentru a umezi si a se adauga o nota de aroma. Se presara cu un pic de branza parmezan rasa si servim imediat!

Am muncit mult..dar rezultatul este pe masura..
S-avem pofta!




O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri