Se poate folosi orice fel de peste chiar si macrou daca respectati modul de preparare iese mai buna decat toate! Pentru cantitatea de ingrediente mentionata mai jos eu am folosit o cratita de 15 litri.
Timp de preparare: 4 ore
Dificultate: ridicata
Ingrediente:
Mod de preparare:
-Pestele curatat si spalat (fara cap)se pune la fiert la foc mic intrun vas cu 1 litru de otet plus 3,5 litri de apa la care adaugam cateva frunze de dafin,1 lingura de piper boabe, cateva boabe de coriandru , 1 lingura de sare neiodata, 2 linguri de zahar, 2 linguri boabe de mustar. In timpul fierberii se mentine aceeasi cantitate de zeama adaugandu-se apa pentru a mentine volumul. Dupa ce fierbe inabusit 2 ore la foc mic, pestele se scoate din zeama in care a fiert (zeama pastrandu-se pentru mai tarziu), se dezoseaza doar de sira spinarii ca de altceva n-o sa mai aveti ce si se da prin masina de tocat.
-Ardeii capia si gogosarii plus ardeiul iute se coc pe tava la flacara, se curata de pielite cotoare si seminte dupa care se dau prin masina de tocat.
-Intr-o cratita mai mare (15 Litri in acest caz) se pune uleiul la incins dupa care se adauga ceapa curatata si data prin masina de tocat dupa care la 5 minute se adauga morcovii care au fost si ei dati prin masina de tocat .
-Dupa 15 minute se adauga ardeii tocati amestecandu-se compozitia cat se poate de des.
-Dupa alte 15 minute, se adauga pestele si bulionul diluat cu o cana de zeama din zeama in care a fiert pestele impreuna cu un varf de cutit de piper si se lasa la fiert la foc mic cam 30 minute amestecandu-se cat se poate de des.
-Dupa 30 de minute, cratita fara capac se pune la cuptor la foc cat se poate de mic cam 3 ore completandu-se din cand in cand cu zeama in care a fiert pestele si daca mai doriti putina sare si nu uitati sa mai si amestecati compozitia.