Timp de preparare: 80 - min
Dificultate: medie
Ingrediente (pentru 4 portii):
Mod de preparare:
1.Se spala si se taie carnea de iepure in bucati.Se condimenteaza cu sare , piper se adauga 2 catei de usturoi zdrobiti, rozmarinul tocat si berea.Se lasa la temperatura bucatariei intr-un vas acoperit cu folie.Intre timp, se taie in doua dovleceii si se curata de coaja si seminte si se fierbe in apa sarata.Se scurg.
2.Se scot bucatile de iepure si se pun intr-un vas termorezistent.Se acopera cu feliile de bacon si se acopera cu marinata de bere si 1/2 din cantitatea de ulei de masline.
3.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.Se pune vasul termorezistent la cuptor si, din cand in cand,se stropeste carnea cu sosul din vas.Se coace timp de 40 de minutute.
4.Se pune restul de ulei intr-o tigaie,se caleste restul de usturoi zdrobit,se adauga ciupercile taiate lamele, fasolea preparata in prealabil si coriandrul tocat.Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii.
5.Carnea se serveste cu dovleceii umpluti, stropiti cu sosul de bere si decorati cu rozmarin proaspat. Desigur, preparatul se acompaniaza cu bere.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)