Dificultate: redusa
Ingrediente:
Sosul de vanilie:
Mod de preparare:
Pregatim cuptorul la 200 de grade!
1. Intr-o tigaie punem 50 g unt, pesmetul si 50 g zahar. Lasam sa se rumeneasca, amestecand continuu cu o lingura de lemn pret de 2-3 min.
2. Curatam merele de coaja si le vom taiem felii ..
Intr-un bol mare vom adauga urmatoarele ingrediente:
-merele(peste acestea se stoarce o lamaie), nuca macinata, stafidele(care au stat in esenta de vanilie), scortisoara si zaharul..vom lasa sa patrunda toate aromele pret de 1o min.
3. Untul ramas il topim.. iar c-o pensula vom unge foile una cate una.
4. Peste foi vom presara pesmetul(acesta are rolul de a absorbi sucul umpluturii de mere ...); peste pesmet vom adauga umplutura de mere si nuca.
5.Vom rula strudelul iar la final o sa-l dam cu nitel unt topit si-l vom pune la cuptor 25-30 min.. la 200 g C(pana acesta capata o culoare rozalie)
Prepararea sosul de vanilie
1.Laptele si frisca si lasam sa fiarba cateva clocote.
2. Mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta devin spumoase .
3.Peste galbenusuri vom adauga laptele si frisca ..luam totul de pe foc si-l dam la bain-marie dar NU pe foc!
Amestecam pana acesta se ingroasa ...
peste fiecare bucata de strudel se pune un polonic de sos cald de vanilie...
DELICIOS!
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)