Timp de preparare: 15 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

    1 piept de rata, 3 linguri miere, 3 linguri sos de soia, 7 linguri otet de orez sau balsamic, 1 lingura ghimbir ras, sare, piper1 lingura ulei, 1 ceapa mare;



Mod de preparare:
1.Pieptul de rata se taie fasii si se pune intr-un bol, intr-un amestec de sos de soia, miere,otet de orez sau balsamic, sare, piper, 1 lingurita de ghimbir ras,1 ceapa taiata rotocoale si se marineaza mai multe ore.
2.Se incalzeste wok-ul,in care s-a pus o lingura de ulei, si ,cand este bine infierbantat, se adauga continutul bolului si se frige totul timp de 5 minute,amestecand mereu cu o spatula de lemn.Se serveste cu taietei chinezesti.

Obs:Se poate prepara si cu carne de pui, somon proaspat sau creveti.

Nota:Wok-ul este un tip de tigaie rotunda, cu fundul bombat,in care se foloseste o cantitate minima de ulei pentru frigerea carnii.Se foloseste mult in bucataria chinezeasca,fiind o ustensila de bucatarie specifica Asiei.


O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)