O reteta super usoara si super gustoasa!

Timp de preparare: 15 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 piept de rata,
  • 3 linguri miere,
  • 3 linguri sos de soia,
  • 7 linguri otet de orez sau balsamic,
  • 1 lingura ghimbir ras,
  • sare,
  • piper1 lingura ulei,
  • 1 ceapa mare;

Mod de preparare:
1.Pieptul de rata se taie fasii si se pune intr-un bol, intr-un amestec de sos de soia, miere,otet de orez sau balsamic, sare, piper, 1 lingurita de ghimbir ras,1 ceapa taiata rotocoale si se marineaza mai multe ore.
2.Se incalzeste wok-ul,in care s-a pus o lingura de ulei, si ,cand este bine infierbantat, se adauga continutul bolului si se frige totul timp de 5 minute,amestecand mereu cu o spatula de lemn.Se serveste cu taietei chinezesti.

Obs:Se poate prepara si cu carne de pui, somon proaspat sau creveti.

Nota:Wok-ul este un tip de tigaie rotunda, cu fundul bombat,in care se foloseste o cantitate minima de ulei pentru frigerea carnii.Se foloseste mult in bucataria chinezeasca,fiind o ustensila de bucatarie specifica Asiei.

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Wok din piept de rata cu ceapa si miere.