Timp de preparare: 30 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

(pentru 4 portii)

      4 fileuri de somon(poate fi inlocuit cu COD sau SOMN) sucul unei jumatati de lamai sare piper macinat doua linguri ulei

 

Pentru garnitura de legume

    350 dovlecei mici(zucchini) 1 catel ham-ham de usturoi 300 g rosii o linguritza cimbrisor proaspat cartofi (opt bucati medii) patrunjel



Mod de preparare:
1.Se spala fileurile de somon cu apa rece si se usuca prin stergere. Se indeparteaza eventualele oase cu o penseta. Se stropesc cu sucul de lamaie, se condimenteaza cu sare si piper, se acopera si se dau la rece.
2.Se spala doveceii mici, se indeparteaza capetele, se taie-n patru pe lungime, iar apoi in cubulete. Se curata usturoiu'. Se oparesc rosiile, se decosesc, se vor taia-n patru si ele ..se indeparteaza cotorul si semintele.
3. Se prajesc dovleceii un timp scurt intr-o tigaie cu putin ulei. Se piseaza peste usturoi si se continua fieberea la foc mic. Se aduaga rosiile si se condimenteaza cu sare, piper si cimbrisor, apoi se amesteca TOTUL bine.
Se fierb la foc mic 10 min.(Aceasta garnitura din din rosii si dovlecel poate fi pregatita intr-o cantitate mai mare si se poate congela pe porti i.Este foarte gustoasa alaturi de fripturi din pasare sau alta carne)
4.Se prajesc fileurile de somon pe ambele parti in uleiul bine incins,intr-o tigaie teflonata,la foc mediu,timp de aprox.4-5 minunte pe fiecare parte.
Fileurile se intorc cu mare grija!(sa nu se rupa)
5.Se condimenteza legumele si se aseaza in farfurii preincalzite.Se aseaza peste fileurile de somon si se serveste cu cartofi fierti si patrunjel tocat.

La APERITIV este excelenta carnea afumata taiata fasii extrem de subtiri si putina salata,iar la desert crema din fructe exotice.

Arianna.



O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)